mandag 13. februar 2012

Velkommen opp på terrassen!


Vi fortsetter hagevandringen!
Mostermannens hagestolhet A: Selvbyget terrasse!

Det var terrasse her da vi flyttet inn, men den var noe minde, og etterhvert ganske sliten. Det var rekkverk rundt, men dette var utdatert og heller ikke så pent lenger.


 Sensommeren 2008 var det graving hos naboen, så vi fikk gravd ut et solig hull (noen som husker kulturhålet i Stavanger?), isolert med plater og fylt med grus. Skikkelig solid fundament! Desverre var Moster plaget av svangerskapskvalme og  foretrakk sofaen fremfor gravearbeider, så det ble ikke nøyaktig som planlagt. Det fineste bedet forsvant, f eks! Graveren mente det måtte solig fundament til, og gravde  langt ut for den planlagte terrassen.

Så da våren kom, hadde vi en stor grusplass med sikk- sakk kanter, den strakk seg langt inn i det planlagte rosebedet. Hurra...Grusplassen fikk stå og lyse den sesongen - Moster hadde en liten spesialblomst å ta vare på, siden Lillebror kom i mai det året.

Terrassen innvies!
Men sommeren 2010 jobbet Mostermannen iherdig og bygde en flott terrasse, med god plass til de hvite hagemøblene. Romantisk skal det være her i gården!
Den ble behørig innviet.









Og i løpet av fjoråret kom bedene på plass. Vi la markduk på grusen, og ca 10- 12 cm jord oppå.(Jorden er kompostjord fra den interkommunale gjenvinningsstasjonen Lindum, der kan man kjøpe billige hengerlass, spesielt om man spar selv.) Nærmest terrassen har jeg plantet stenbedplanter og tørketålende, så går de store staudene plass lenger bak der jorden er dyp.

Staudebedet bærer preg av den regnfulle sommeren...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar